Het nut van interne linkbuilding

Vaak zien wij websites hard werken aan de externe linkbuilding terwijl ze een hele makkelijke en voor de hand liggende taak laten liggen: de interne linkbuilding. Interne linkbuilding houdt in: de links in je tekst die doorverwijzen naar andere pagina´s op je eigen website. Een redelijk simpele taak die veel ondernemers laten liggen. Zonde! Om meerdere redenen. Wij gaan je vertellen waarom.

Linkbuilding SEO verbeteren HEGO

Goed voor de SEO

Eén van de redenen om goed intern te linken is om je SEO te verbeteren. Goed intern linken betekent een goede structuur in je website. Hierdoor is het voor Google mogelijk om je gehele website beter en sneller te scannen. Zoekmachines hebben zo namelijk een betere toegang om relevante informatie te scannen. Natuurlijk kun je ook overdrijven en is het wel verstandig nuttige informatie te linken. Alle woorden in je tekst naar een andere pagina linken zal niet veel goeds doen. Maar een aantal links in je tekst naar andere nuttige artikelen of pagina´s is zeker aan te raden.

Je houdt je bezoekers langer vast

Een andere belangrijke reden om gebruik te maken van interne links is om je websitebezoekers langer op je website te houden. Als je in je tekst linkt naar andere interessante artikelen of pagina´s die te maken hebben met het onderwerp is de kans groot dat deze bezoeker door zal klikken en meer

Duidelijk pad

Naast het verbeteren van je SEO en je bezoekers langer vasthouden is intern linken goed voor het pad dat websitebezoekers in je website kunnen doorlopen. In stenen winkels zoals supermarkten en woonboulevards wordt er vaak een bepaald pad uitgestippeld om het winkelend publiek langer in de winkel te houden en langs de juiste schappen te laten wandelen om de kans van een grotere aankoop te vergroten.  Op een website of webshop is dit niet anders. Ook hier is het verstandig je bezoekers een bepaald (online)´pad´ te laten bewandelen. Je websitebezoekers komen namelijk binnen via een bepaalde pagina op je website. Is deze pagina doodlopend (zoals wij dat noemen), dan is de kans groot dat zij je pagina na het lezen weer zullen verlaten. Weet jij ze op elke pagina naar de juiste interessante pagina´s of producten te sturen, dan is de kans groter dat zij overgaan op een aankoop (bij een webshop) of contact met je opnemen (bij diensten).

interne linkbuilding hego seo

Nu je onze blog over intern linken hebt gelezen weet je waarom interne links in je teksten zo belangrijk zijn. Het is makkelijk uit te voeren en je kunt er veel voordelen mee behalen zoals je bezoekers langer vasthouden, een slim pad creëren en je SEO verbeteren. Benieuwd hoe je je SEO makkelijk nog verder kan verbeteren? Lees dan onze blog met de top 3 belangrijkste onderdelen voor SEO.

Vragen over interne linkbuilding of hulp nodig om je online positie te verbeteren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder.